Παιδεία-Θρησκεία

28 Ιανουαρίου 2017 21:13

Η Εκκλησία και οι πιστοί δεν ξέχασαν τον Χριστόδουλο (φωτο)

Πλήθος πιστών και συνεργάτες του Μακαριστού Χριστόδουλου τίμησαν σήμερα τη μνήμη του, με αφορμή τα εννέα χρόνια από την κοίμησή του.

Η Εκκλησία και οι πιστοί δεν ξέχασαν τον Χριστόδουλο (φωτο)
-

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου.

Πλήθος πιστών και ιερέων προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Χριστόδουλου, το μνημόσυνο του οποίο τέλεσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Καισαριανή και Σύρου Δανιήλ και Δωρόθεος, συνεχευχθέντων εντός του Ιερού Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, με την παρουσία Κληρικών, Πρεσβυτέρων και Διακόνων, παλαιών συνεργατών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Στην επιμνημόσυνη ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, αναφέρθηκε στην προσφορά του αείμνηστου στην Εκκλησία, από την παιδική ηλικία και στη μνήμη που έχει αφήσει, η οποία μένει ανεξάλειπτη στη συνείδηση του λαού, η παρουσία του οποίου είναι αδιάλειπτη κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Μνημόσυνο - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Μνημόσυνο - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο στον τάφο του.

Μνημόσυνο - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Μνημόσυνο - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

«Είμαι ο Χριστόδουλός σας…», είχε πει τότε ο Μακαριστός Χριστόδουλος και εννέα χρόνια μετά την κοίμησή του η φράση του ακόμα ηχεί στα αυτιά των πιστών.

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος υπήρξε δυναμική και φωτισμένη προσωπικότητα, ενώ είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στην Εκκλησία.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)