Παιδεία-Θρησκεία

12 Νοεμβρίου 2016 08:30

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Καλαμαριά (βίντεο)

Την Αγία και Τιμία Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου υποδέχθηκε η πόλη της Καλαμαριάς. Ακολούθησε πανηγυρική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως.

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Καλαμαριά (βίντεο)
-

Με συγκίνηση και κατάνυξη υποδέχθηκε η πόλη της Καλαμαριάς την Αγία και Τιμία Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου φυλάσσεται.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ έφτασε στην Καλαμαριά με πλοιάριο και από εκεί οδικώς στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου της πόλεως.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Εφραίμ παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο την Αγία Ζώνη, ο οποίος αφού την προσκύνησε την σήκωσε και ευλόγησε τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδική εξέδρα που στήθηκε, όπου από εκεί ο Δήμαρχος προσφώνησε τον Μητροπολίτη και τον Ηγούμενο Εφραίμ. Επίσης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ που κόμμισε την Αγία Ζώνη.

Ακολούθησε πανηγυρική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως, συνοδεία κληρικών, Σωματιών, του Στρατού, της Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής.

Αγία Ζώνη - Καλαμαριά

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει επί πενθήμερο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς προς παρηγοριά και ενίσχυση των πιστών.

Καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες, Αγρυπνίες και ιερές Παρακλήσεις, ενώ οι πιστοί αναχωρώντας από τον Ναό θα λαμβάνουν ευλογημένες, εκ της Αγίας Ζώνης, υφαμάτινες μικρές ζώνες.

Αγία Ζώνη - Καλαμαριά

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)