Δικαιοσύνη

20 Οκτωβρίου 2016 19:20

Ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά

Την δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για φοροδιαφυγή. H απάντηση του επιχειρηματία.

Ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά
-

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.  

Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά 2 αδικήματα, της φοροδιαφυγής περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Βασίζεται σε αποκλίσεις που εντοπίστηκαν μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων του επιχειρηματία και των τραπεζικών καταθέσεων που ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. 

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων, αφορούν την περίοδο 2006 με 2008  και τα στοιχεία αντλήθηκαν από τις ενοποιημένες λίστες με μεγαλοκαταθέτες που ελέγχονται για πιθανή φοροδιαφυγή. 

Ο επιχειρηματίας παλαιότερα έχει αρνηθεί την διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης και μάλιστα είχε προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Ωστόσο, και ο επανέλεγχος έδειξε ότι υπάρχουν αποκλίσεις και έτσι η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση της δίωξης.

Η απάντηση του Δημήτρη Κοντομηνά

Στοχοποίησή του, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών, και καταπάτηση του τεκηρίου αθωότητάς του καταγγέλλει ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κοντομηνά:

"Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής. 

1. Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα LAGARDE (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ΕΥΡΩ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό.  

2. Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου. 

3. Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)