Γενικά

26 Αυγούστου 2016 22:33

“Κόντρες” για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός σταθμών

ΚΕΔΕ εναντίον κυβέρνησης για τα 36. 769 παιδιά που έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

“Κόντρες” για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός σταθμών
-


Την αντίδραση της ΚΕΔΕ προκάλεσε η ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών, του αριθμού των ωφελούμενων του προγράμματος του  ΕΣΠΑ  για τους παιδικούς σταθμούς. Εκτός δομών, αν και πληρούν τις προϋποθέσεις, μένουν 36.769 παιδιά. 

Το υπουργείο επισημαίνει, πάντως, πως για τη φετινή χρονιά ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται στους 84.800, αυξημένος κατά 3.530 σε σχέση με το 2015.  

Επαναλαμβάνει ότι με το νέο σύστημα επιτυγχάνεται κοινωνικά δικαιότερη μοριοδότηση για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, καθώς τη φετινή χρονιά voucher λαμβάνουν όλα τα παιδιά οικογενειών που διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας (52.797 παιδιά) και όλα τα παιδιά με αναπηρία (2.903 παιδιά). 

Σημειώνει επίσης ότι για τη δράση του προγράμματος διατέθηκαν συνολικά 193 εκατομμύρια ευρώ, δηλ. 18,5 εκατ. παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό που είχε οριστεί στα 174,5 εκατ. ευρώ. 

ΚΕΔΕ: Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος


Ωστόσο, η ΚΕΔΕ ζητά να αυξηθούν οι πόροι χρηματοδότησης του προγράμματος στα 250 εκατομμύρια ευρώ επικαλούμενη το γεγονός ότι έμειναν εκτός δομών 36.769 παιδιά. 

«Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τον κίνδυνο», υπογραμμίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, και υπενθυμίζει την πάγια θέσης της, όπως διατυπώθηκε στις αλλεπάλληλες  ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ της ΚΕΔΕ: 

«Να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι ύψους 250 εκ. € για τη σχολική χρονιά 2016-2017, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων. Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν και περιοχές στις οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται οι οικογένειες με ΑμεΑ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)