Συνδικαλιστικά

21 Ιουνίου 2016 22:08

“Όχι” από ΓΣΕΕ στην “περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας”

Επεισοδιακή η πρεμιέρα του διαλόγου για τα εργασιακά. Αποχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.  Τι επιδιώξεις “βλέπει” η ΓΣΕΕ πίσω από τον διάλογο.

“Όχι” από ΓΣΕΕ στην “περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας”
-


Επιδιώξεις για περαιτέρω μείωση στο κόστος εργασίας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με ανεργία στο 30% και την πλειοψηφία των εργαζόμενων να είναι απλήρωτοι για 2 με 3 μήνες, διαβλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος πίσω από τη συζήτηση που άνοιξε την Τρίτη για τα εργασιακά.

Ο κ. Παναγόπουλος, μετά  τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με την επιτροπή των Καθηγητών «που συστάθηκε  βάσει του 3ου Μνημονίου», εκτίμησε ότι «στόχος των δανειστών είναι η περαιτέρω μείωση της αμοιβής, η επέκταση της ευελιξίας και  η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Η απάντηση των συνδικάτων στις απαιτήσεις των δανειστών είναι «όχι στην περαιτέρω διάλυση του συλλογικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων» τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Ενδεικτική του κλίματος στην επίσημη πρώτη του διαλόγου για τα εργασιακά ήταν και η αποχώρηση από τη διαδικασία του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας για αντιδημοκρατική στάση, μιλώντας για στημένο διάλογο-παρωδία με στόχο την κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει καθώς και για προσπάθεια να σπείρει τη διχόνοια στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΟΙΥΕ διαμηνύει, μάλιστα, ότι δεν θα υποχωρήσει απέναντι στις μνημονιακές και τις νεομνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης και της ανεργίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)