Συνδικαλιστικά

08 Ιουνίου 2016 09:09

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα

Στους δρόμους γιατροί, δάσκαλοι και λιμενεργάτες. Συγκεντρώσεις σε Προπύλαια, υπουργείο Υγείας και Πειραιά. Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα
-

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00 το πρωί.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Παράλληλα, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης, ή θα επισκέπτονται τις δημόσιες δομές υγείας.

Ρολά κατεβάζουν και οι δάσκαλοι

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα και οι δάσκαλοι σε όλη τη χώρα, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), αντιδρά στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και στους διορισμούς των δασκάλων.

Οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στα «κάγκελα»οι λιμενεργάτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στο δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι που ζητούν δεσμεύσεις από τα εμπλεκόμενα υπουργεία θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία του ΟΛΠ.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής τροχιάς

Επίσης, σήμερα τραβούν χειρόφρενο το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, από τις 12 το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)