Αστυνομικό Δελτίο

06 Ιουνίου 2016 20:38

Νέα σύλληψη για τις απάτες με τα “τροχαία”

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις, με θύματα ηλικιωμένους. Ποια μεθοδολογία ακολουθούσε η σπείρα.

Νέα σύλληψη για τις απάτες με τα “τροχαία”
-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού ενός ηλικιωμένου στο Χολαργό. Ο άνδρας άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής μία γυναικεία φωνή να του λέει με κλάματα ότι είναι η κόρη του, που σε τροχαίο δυστύχημα σκότωσε ένα ανήλικο παιδί.

Αμέσως το ακουστικό πήρε ένας άντρας, που δήλωσε αστυνομικός και ζήτησε 20 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να αποσιωπήσει το γεγονός και να γλιτώσει το δικαστήριο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας τα ’χασε αρχικά και έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα, αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του και συνέλαβαν μία 42χρονη, η οποία όπως αποκαλύφθηκε ήταν η γυναίκα, που είχε μιλήσει στο τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την ως άνω μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού ώστε να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, με διάφορες δικαιολογίες, απέτρεπαν τους παθόντες να κλείσουν τον τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και είτε μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων είτε, για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς, άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατρείς περιπτώσεις.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή της και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)