Δικαιοσύνη

23 Μαΐου 2016 21:39

Εισαγγελική έρευνα για τα περί εκπόρνευσης προσφυγόπουλων

Αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες για ανήλικη πορνεία στους προσφυγικούς καταυλισμούς σε Ελληνικό και Ειδομένη.

Εισαγγελική έρευνα για τα περί εκπόρνευσης προσφυγόπουλων
-

 


Δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου περί εκπόρνευσης προσφυγόπουλων σε Ελληνικό και Ειδομένη διαβίβασε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς. 

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε σχετικές καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, για φιλοξενούμενους στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που εκδίδουν ανήλικα παιδιά, αλλά και σε εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.  

Η κυρία Δημητρίου, η οποία είναι η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στις εν λόγω δύο εισαγγελικές αρχές, για να πράξουν κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. 

Ο δήμαρχος Αλίμου κατήγγειλε ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες, ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος, σε έναν παράδρομο εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία, έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους».

 Δημοσιεύματα, εξάλλου, αναφέρουν ότι εγκληματικές ομάδες δρουν στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, αναπτύσσοντας εμπόριο «λευκής σαρκός» στο οποίο συμμετέχουν και ανήλικα κορίτσια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)