Γενικά

12 Απριλίου 2016 13:28

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ρευματοπαθείς από την αδυναμία χορήγησης φαρμάκων

Αδυναμία από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ της Λεωφ. Αλεξάνδρας να χορηγήσει φάρμακα για τη θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων.

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ρευματοπαθείς από την αδυναμία χορήγησης φαρμάκων
-

Με έκπληξη πληροφορήθηκαν χιλιάδες ασθενείς ότι από τις 4 Μαΐου παύει η διάθεση φαρμάκων από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Λεωφ. Αλεξάνδρας βάζοντάς τους σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Τα συγκριμένα φάρμακα αποτελούν επιλογές πρώτης γραμμής για τη θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων όπως είναι αυτά της ρευματοειδής αρθρίτιδας,  της Ψωριασικής Αρθρίτιδας, της Αγκυλοποιητικής Σποδυλοαρθίτιδας, της Ψωρίασης αλλά και άλλων πολλών.

Ο Σύλλογος ΕΛΕΑΝΑ, με γνώμονα ότι η απόφαση της παύσης της χορήγησης των φαρμάκων αυτών δημιουργεί εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών με ρευματολογικά/δερματολογικά νοσήματα, ζητά από τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και από τον Υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους προς τον ΕΟΠΠΥ η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού αγώνα αναφέρει:

"Αναγνωρίζοντας την άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων τόσο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από την απαρχή της ίδρυσης τους, όσο και στην Διοίκηση του Οργανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και δεδομένων ότι:

1.    Τα νοσήματα αυτά είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως έχουν αρνητική επίπτωση στην κινητικότητα των ασθενών και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. 

2.    Την ύπαρξη αριθμού νοσοκομείων τα οποία αποτελούν σημαντικότατα ρευματολογικά/δερματολογικά κέντρα όπως πχ το «ΛΑΙΚΟ», ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το «ΣΥΓΓΡΟΣ» και άλλα, πλησίον του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας

3.    Για τους ασθενείς που λαμβάνουν τα τρία αυτά φάρμακα, των οποίων η διάθεση παύει από 4 Μαΐου στο εν λόγω φαρμακείο, θα παραμείνουν μόλις τρία σημεία διάθεσης για την εξυπηρέτηση όλου του λεκανοπεδίου με ότι αρνητική επίπτωση αυτό έχει στην πρόσβαση τους (πχ συνωστισμός)

4.    Την γεωγραφική κατανομή των 3 σημείων διάθεσης/φαρμακείων ΕΟΠΥΥ που απομένουν αλλά και την ταυτόχρονη μη ύπαρξη σημείου διάθεσης/ φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στα βόρεια διαμερίσματα της Αθήνας, που θα αναγκάζει τους ασθενείς να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις για την λήψη των φαρμάκων τους με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό έχει (αύξηση ταλαιπωρίας ασφαλισμένων αλλά και των δαπανών/χρόνου μετακίνησης)

5.    Την προκαλούμενη επιβάρυνση στα εναπομείναντα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ/σημεία διάθεσης και της δυσλειτουργίας που θα προκληθεί"

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)