Γενικά

06 Απριλίου 2016 21:44

Έκτροπα στο δημαρχείο της Χίου(φωτό)

Πολίτες εισέβαλλαν στο Δημαρχείο ζητώντας την άμεση απομάκρυνση  προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι της Χίου.

Έκτροπα στο δημαρχείο της Χίου(φωτό)
-

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, εντός και εκτός του δημαρχείου της Χίου από εξαγριωμένους πολίτες (περίπου 500) που εισέβαλαν και διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ως θέμα το προσφυγικό.

Η δράση τους δεν περιορίστηκε εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς απείλησαν αλληλέγγυους με ξυλοδαρμό αλλά και πως θα μεταβούν στο λιμάνι για να διώξουν τους πρόσφυγες-μετανάστες.


Υπήρξαν, πάντως, και καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος αλληλέγγυων πολιτών που βρίσκονταν στην οδό Δημοκρατίας και στην πλατεία Βουνακίου.

Χίος - πολίτες - δημαρχείο - Δ.Σ.

Τα «αίματα άναψαν» και κατά την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις. Ο κ. Μιχαηλίδης γνωστοποίησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθεί με το Tera Jet στο hot spot της Λέρου.

Χίος - πολίτες - δημαρχείο - Δ.Σ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, επεσήμανε τις αδυναμίες και την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών της Χίου.

Χίος - πολίτες - δημαρχείο - Δ.Σ.

Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνού, διατύπωσε τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, ουσιαστικά έτσι όπως τίθενται στο εξώδικα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)