Γενικά

17 Φεβρουαρίου 2016 19:19

Διάσωση μεταναστών από το πολεμικό πλοίο Ανδρομέδα στη Λέσβο

Το πολεμικό πλοίο συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης το πρωί της Τετάρτης. Αυξάνονται ξανά οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη.

Διάσωση μεταναστών από το πολεμικό πλοίο Ανδρομέδα στη Λέσβο
-

Τουλάχιστον 139 παράτυπους μετανάστες διέσωσε το πολεμικό πλοίο Ανδρομέδα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε ανατολικά της Λέσβου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, άρχισε ξανά η ροή προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη, καθώς σχεδόν 1.178 πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο αριθμός αυτός πρόκειται σήμερα τουλάχιστον να διπλασιασθεί.

Μόνο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι αποβιβάσθηκαν αφού εντοπίστηκαν από σκάφη της Frontex και του Λιμενικού Σώματος περισσότερα από 1.500 άτομα. Περισσότερα από 300 άτομα και μάλιστα μετά από πολλές μέρες, αποβιβάσθηκαν στη Σκάλα Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μεταφέρονται με τις γνωστές πλαστικές βάρκες, βρίσκονται και πάλι πολλές γυναίκες με παιδιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)