Συνδικαλιστικά

16 Φεβρουαρίου 2016 16:53

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την αποστρατεία του μέχρι σήμερα αρχηγού, Δημήτρη Τσακνάκη η θητεία του οποίου είχε λήξει και τοποθέτησε στην θέση του τον ως σήμερα υπαρχηγό του.

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας
-

Τελείωσε πριν από λίγο η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και παρότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ «κλείδωσε» το όνομα του έως σήμερα υπαρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Νωρίτερα είχε ληφθεί η απόφαση για την αποστρατεία του έως σήμερα αρχηγού, Δημήτρη Τσακνάκη, η θητεία του οποίου είχε λήξει.

Ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πόσοι απλό τους υπόλοιπους τρεις αντιστράτηγους θα παραμείνουν στην επετηρίδα κάτι που αναμένεται να γίνει στην απογευματινή συνεδρίαση του ανώτατου συμβουλίου υπό το νέο αρχηγό και δυο αντιστρατήγων του στρατού που θα οριστικοποιήσουν το νέο σχήμα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη και η απόφαση για την τοποθέτηση του Γιάννη Καρατζιά στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής στην θέση του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Τσουβάλα

Ο νέος αρχηγός της  ΕΛ.ΑΣ, είναι  53 ετών και κατάγεται από τους Ραφταναίους Ιωαννίνων. Ο Τσουβάλας είναι απόφοιτος και της Μαρασλείου παιδαγωγικής ακαδημία και της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Ο Κ. Τσουβάλας που γεννήθηκε το 1962 στα Τζουμέρκα , κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986.Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988) .Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης .Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005.Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την 23-9-2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)