Συνδικαλιστικά

26 Ιανουαρίου 2016 16:40

Αλεξανδρής: Αναξιόπιστο το ασφαλιστικό προσχέδιο

«Το “κίνημα της γραβάτας” βάζει ένα κοινωνιολογικό πρόσημο, το οποίο αδικεί τις χιλιάδες των δικηγόρων που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης».

Αλεξανδρής: Αναξιόπιστο το ασφαλιστικό προσχέδιο
-


«Tο ασφαλιστικό προσχέδιο δεν έχει καμία δυνατότητα επιβίωσης, γιατί είναι αναξιόπιστο» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής. 

 Ο κ. Αλεξανδρής, εξήγησε και στον Πρωθυπουργό, όπως είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι με αριθμητικά δεδομένα και με υπολογισμούς το ασφαλιστικό προσχέδιο δεν έχει καμία δυνατότητα επιβίωσης. 

« Όταν ένας δικηγόρος έχει εισόδημα 10 χιλιάδες ευρώ κι έχει εισφοροδοτική επιβάρυνση 3.850 και 2.600 φορολογία, μπορεί να ζήσει με το υπόλοιπο;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Το ίδιο ισχύει για τον δικηγόρο που έχει εισόδημα 15 χιλιάδες, 5.775 εισφορά, 3900 η φορολογία. Στις 20 χιλιάδες 7.700 η εισφορά, 5.200 η φορολογία. Να πάμε και σε ένα πολύ μεγαλύτερο εισόδημα; Σ’ αυτόν που έχει 35 χιλιάδες, 13.475 είναι η εισφορά, 9.100 είναι η φορολογική επιβάρυνση. Γι’ αυτό με βλέπετε να αντιδρώ σ’ αυτή την διάκριση. Εδώ δεν είναι θέμα ύφους, είναι θέμα αριθμών. Οι αριθμοί είναι αριθμοί και δεν επιδέχονται κόψε-επίκοψε, ερμηνείες ή άλλες μεταφράσεις». 

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ σημείωσε πως περιμένει τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τον διάλογο με τον κ. Τσίπρα «κατά πόσον ο παριστάμενος Υπουργός Εργασίας, που έχει και την ευθύνη της μεταρρύθμισης, αλλά και ο Πρωθυπουργός που άκουσε επί μιάμιση ώρα αιτήματα και συγκεκριμένες παρεμβολές και συγκεκριμένους υπολογισμούς να αντιληφθεί ότι πρέπει να γίνει μία αλλαγή. Αν δεν το αντιληφθεί, η όλη συζήτηση θεωρείται ουσιαστικά (άκυρη)… τόνισε ο κ. Αλεξανδρής. 

Εξέφρασε, πάντως, και επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις τις κυβέρνησης απέναντι στους δικηγόρους  επικαλούμενος τη φράση «το κίνημα της γραβάτας»  που ειπώθηκε στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. 

«Ξέρετε, το κίνημα της γραβάτας είναι πολύ απρόσωπο, πολύ ψυχρό, βάζει ένα κοινωνιολογικό πρόσημο, το οποίο αδικεί τις χιλιάδες των δικηγόρων που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Αυτά λοιπόν πρέπει να τα συνεκτιμήσω όταν συνομιλώ με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Εάν έχουν μπερδευτεί, πρέπει να τα διακρίνουμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους ασφαλιστικούς στον χώρο της φορολογίας και δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους φορολογίας στο ασφαλιστικό» κατέληξε ο Βασίλης Αλεξανδρής.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)