Παιδεία-Θρησκεία

28 Δεκεμβρίου 2015 17:14

Φίλης: Καμία σκέψη για στρατιωτικά λύκεια

Υποχρεωτική εκπαίδευση για 14 χρόνια προτείνει ο υπουργός, συμπεριλαμβάνοντας το Λύκειο αλλά και διετή προσχολική αγωγή.

Φίλης: Καμία σκέψη για στρατιωτικά λύκεια
-


Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης στην πρεμιέρα του Εθνικού Διαλόγου για τη Παιδεία.

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την πρόθεσή του να θεσπιστούν στρατιωτικά λύκεια.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι έργο πνοής 

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση « έργο πνοής» το οποίο «δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα ή δύο χρόνια»  γι΄αυτό και απαιτείται «ένας διάλογος  με πολιτική και κοινωνική συνεννόηση και συναίνεση».

«Ο διάλογος  γίνεται μέσα σε ένα καθεστώς κακής οικονομικής συγκυρίας , πιστεύουμε ότι και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί διότι η εκπαίδευση είναι μια προτεραιότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας  

Παράλληλα, προανήγγειλε  14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, στην οποία θα περιλαμβάνεται το λύκειο αλλά και η προσχολική εκπαίδευση υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε ο διάλογος να ξεκινήσει από τα κάτω προς τα πάνω και να είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για τα Πανεπιστήμια και όχι μια βιαστική προτεραιότητα. Στο επίκεντρο του διαλόγου θέλουμε να είναι οι εκπαιδευτικοί , οι ανώνυμοι ήρωες που κρατάνε όρθιο το σχολειό και βοηθάνε τα όνειρα των παιδιών μας».

Ο Νίκος Φίλης έδωσε και το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου με βάση το οποίο από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, θα οργανωθούν δημόσιες συζητήσεις για επιμέρους θέματα σε εβδομαδιαία βάση. Έως το τέλος Μαρτίου η Επιτροπή Διαλόγου θα έχει καταρτίσει το πρώτο σχέδιο της Έκθεσης, το οποίο έως το τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)