Γενικά

15 Δεκεμβρίου 2015 10:51

Καρελλάς: 200000 μαθητές δημοτικού υποσιτίζονται

Τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας. Πότε θα εφαρμοστεί η πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία.

Καρελλάς: 200000 μαθητές δημοτικού υποσιτίζονται
-

Σοκ προκαλεί η αναφορά του γενικού γραμματέα Πρόνοιας Δημήτρη Καρελλά ότι 200.000 μαθητές δημοτικού επί συνόλου 600.000 αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.

Ο κ. Καρελλάς είπε ότι η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό.

Μίλησε για την πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά σε "θύλακες φτώχειας" κυρίως στην Αττική και τόνισε οτι αυτό που θέλει το υπουργείο είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016. Για αυτό το σκοπό, τόνισε, έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές. Προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο κ. Καρελλάς, μιλώντας στο Mega, προανήγγειλε τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και μέσα στο 2016, ένα μέτρο που περιλαμβάνεται στο “παράλληλο πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

«Έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015», είπε σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Τόνισε ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)