Γενικά

21 Νοεμβρίου 2015 09:59

Διαψεύδει το ΥΠΕΣ το πέρασμα του Αμπααούντ από την Ελλάδα

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά διευκρινήσεις από τις Γαλλικές Αρχές. "Δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό", τονίζει.

Διαψεύδει το ΥΠΕΣ το πέρασμα του Αμπααούντ από την Ελλάδα
-

Για μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνει λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, διήλθε από την Ελλάδα.

Μάλιστα, το αρμόδιο υπουργείο ζητά διευκρινήσεις από τις Γαλλικές Αρχές, καθώς όπως τονίζει, καμία πηγή δεν έχει διαβιβάσει οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα που αναπαράγονται διαρκώς.

«Με λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Μπερνάρ Καζνέβ στο πλαίσιο ανακοίνωσης Τύπου ανέφερε ότι μία Υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, διήλθε από την Ελλάδα», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις», προσθέτει το υπουργείο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)