Δικαιοσύνη

08 Νοεμβρίου 2015 12:52

Ασύλληπτοι οι «πρωταγωνιστές» της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Αναζητούνται ακόμα τα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του ο νεαρός «προστάτης».

Ασύλληπτοι οι «πρωταγωνιστές» της επίθεσης στον Κουμουτσάκο
-

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Οι «πρωταγωνιστές» στην άνανδρη επίθεση παραμένουν ασύλληπτοι για τρίτο 24ωρο, ενώ τα μεσάνυχτα έληξε το αυτόφωρο.

Πλέον αναμένονται δύο κινήσεις: Είτε θα εμφανιστούν μόνοι τους, πιθανότατα αύριο, παρουσία των δικηγόρων τους, είτε θα κινηθεί ανάλογα ο εισαγγελέας. Εκείνος ή θα επιστρέψει τη δικογραφία για συνέχιση της προανάκρισης ή θα δεχθεί τους βασικούς υπόπτους ορίζοντας τακτική δικάσιμο ή θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Στον αντίποδα, ο νεαρός που έπαιξε το ρόλο του "προστάτη" στον βουλευτή, θα δικαστεί στις 19 Νοεμβρίου. Ο νεαρός, που αφέθηκε ελεύθερος, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως προσπάθησε να προστατεύσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Πάντως σε αντίθεση με τους άλλους κατηγορούμενους, ο 24χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές με πρόθεση, όπως είπε, να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας.

Άλλωστε, στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και μέλη Ποντιακών Σωματείων για να συμπαρασταθούν στον 24χρονο, ο οποίος φαίνεται να είναι γνωστός και να διδάσκει ποντιακούς χώρους.

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτίμησαν ότι ο 24χρονος μπορεί να είχε έναν συγκεκριμένο ρόλο στο οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και διαπόμπευσης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Άμεση κινητοποίηση των αρχών για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο ζητά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει λόγο για καθυστέρηση και αδράνεια. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι πέρασαν τρεις ημέρας από τη «βάναυση επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου και οι δράστες που πρωτοστάτησαν δεν έχουν ακόμη συλληφθεί».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)