Γενικά

03 Οκτωβρίου 2015 19:40

"Δέσμευση" ΟΑΕΔ ότι δεν θα ξεσπιτώσει γιαγιά με 3 ορφανά

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε ότι ο οργανισμός δεν θα προχωρήσει σε έξωση.

"Δέσμευση" ΟΑΕΔ ότι δεν θα ξεσπιτώσει γιαγιά με 3 ορφανά
-



Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Αγανάκτηση προκαλεί η είδηση πως ο ΟΑΕΔ ζητά 130.000 από μία 79χρονη και τα τρία ορφανά ανήλικα εγγόνια της για ένα διαμέρισμα που παραχωρήθηκε δωρεάν πριν από 8 χρόνια στην οικογένεια όταν σκοτώθηκαν σε τροχαίο οι γονείς των παιδιών.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, δεσμεύτηκε πως ο οργανισμός δεν θα προβεί σε έξωση και θα προωθηθεί πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα.

Στις 5 Αυγούστου 2007 ο γιος και η νύφη της κυρίας Καλμαντή σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και απεγκλωβίστηκαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους ηλικίας, 10, 9 και 4 ετών. Αποφάσισε να δώσει μάχη προκειμένου να κρατήσει την επιμέλεια των παιδιών και να τα μεγαλώσει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Οργανισμος Εργατικής Κατοικίας, στον οποίο έχει μπει λουκέτο, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε ένα διαμέρισμα 92 τετραγωνικών μέτρων στον Βόλο που παραχωρήθηκε με την μορφή δωρεάς στην οικογένεια. Πριν από λίγες ημέρες ο ΟΑΕΔ τους ζήτησε να πληρώσουν 129.576,72 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία του σπιτιού και μάλιστα γίνεται και διευκόλυνση καθώς το ποσό μπορεί να εξοφληθεί και σε 300 δόσεις.

Στα 79 της η κυρία Καλμαντή μεγαλώνει τα εγγόνια της που σήμερα είναι 18, 17 και 12 ετών με μία σύνταξη των 600 ευρώ και ζητά από το κράτος να εξασφαλιστεί η στέγη για την οικογένεια που τόσα πολλά πέρασε τα τελευταία χρόνια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)