Παιδεία-Θρησκεία

03 Σεπτεμβρίου 2015 12:08

ΝΔ: Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα το σχολικό έτος

Για εγκληματική αδράνεια αναφορικά με τα κενά στα σχολεία, κατηγορεί τον τέως υπουργό Παιδείας, ο υπεύθυνος τομέα παιδείας της ΝΔ  Θόδωρος Φορτσάκης.

ΝΔ: Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα το σχολικό έτος
-

Για ωρολογιακή βόμβα που κρατά στα χέρια της η Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας και που αναμένεται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να τινάξει στον αέρα το νέο σχολικό έτος, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Πρόκειται για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που δημιούργησε η εγκληματική αδράνεια του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά και των στενών συνεργατών του, καθώς και οι αδιανόητες επιλογές τους, όπως η απόσπαση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, αντί της κανονικής άσκησης των διδακτικών καθηκόντων τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών, μετά τη γνωστή γκάφα του Υπουργείου Παιδείας να διεξαγάγει με εσφαλμένο τρόπο τη σχετική διαδικασία, γεγονός που το εξανάγκασε στην επανάληψή της. Αυτό σημαίνει ότι την 11η Σεπτεμβρίου απέραντα σχολεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν υποστελεχωμένα, ενώ σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου» τονίζει ο κ. Φορτσάκης.

«Περαιτέρω, τα σχετικά προβλήματα φαίνεται ότι θα ταλανίζουν τους μαθητές μας μέχρι και τα Χριστούγεννα» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οι ερασιτεχνισμοί της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προξένησαν πολλά δεινά στην παιδεία μας, οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών όμως αποτελούν το αποκορύφωμα αυτών και πλήττουν βάναυσα την ομαλότητα στα σχολεία μας. Έστω και την ύστατη ώρα, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)