Παιδεία-Θρησκεία

03 Ιουνίου 2015 07:14

Πανελλήνιες 2015: Ποιες βάσεις θα «πέσουν»

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι ήδη «ορατές». Πού θα σημειωθούν «βουτιές», πού θα ανέβουν οι βάσεις.

-

Λίγες ώρες μετά το τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων και τα πρώτα στοιχεία για τις βάσεις των σχολών έχουν αρχίσει να διαγράφονται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τα δύσκολα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης στα Μαθηματικά και τη Φυσικά να ρίχνουν πολύ τις βάσεις στο 2ο και 4ο πεδίο.

Μικρότερη, αλλά υπαρκτή, αναμένεται και η πτώση στις σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης και κυρίως στις βάσεις εισαγωγής σε ιατρικές και παραϊατρικές σχολές.

Εκεί που εκτιμάται ότι θα σημειωθεί αρκετά μεγάλη πτώση είναι στις στρατιωτικές σχολές, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα διατηρηθούν οι βάσεις και ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές.

Οι σχολές του πρώτου πεδίου αναμένεται  να έχουν τις ίδιες βάσεις με πέρυσι, ενώ το ειδικό μάθημα πρόκειται και πάλι να κρίνει την εισαγωγή των φοιτητών στην κάθε σχολή.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μικρή πτώση και παράλληλα έλλειψη αριστούχων.

Πιο συγκρατημένη θα είναι, τέλος, η πτώση στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)