Αστυνομικό Δελτίο

02 Μαΐου 2015 15:54 Τελευταία ενημέρωση : -

Στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας επικίνδυνος δραπέτης

Συνελήφθη αλβανός κακοποιός που είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια του Α.Τ Κορίνθου. Διέπραξε ληστεία στη Θήβα σε βάρος ηλικιωμένων. Ομολόγησε διαρρήξεις και ληστείες.

-

Έναν αδίστακτο κακοποιό συνέλαβαν την Πρωτομαγιά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς, ύστερα από κοινή συντονισμένη επιχείρηση. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον 26χρονο δραπέτη και να τον συλλάβουν σε καφενείο όπου σύχναζε, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ.

Ο 26χρονος Αλβανός είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια του Α.Τ. Κορίνθου το Φεβρουάριο μαζί με άλλους δυο κρατούμενους, ενώ την Πέμπτη διέπραξε ληστεία στο Πυρί Θηβών σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού. Ο ίδιος και δύο συνεργοί του χτύπησαν στο πρόσωπο τον ηλικιωμένο και στη συνέχεια τον έδεσαν με σεντόνια μαζί με τη γυναίκα του.

Μαζί με τον 26χρονο Αλβανό δραπέτη συνελήφθησαν άλλοι τρεις Αλβανοί, 44, 28 και 26 ετών, που κατηγορούνται για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι σύμφωνα με την αστυνομία «επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών». Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και για τους συνενόχους του 26χρονου.

Ο 26χρονος κακοποιός φέρεται να ομολόγησε και άλλες ληστείες, όπως και διαρρήξεις και κλοπές σε περιοχές της Στερεάς, της Αττικής και της Κορινθίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Βοιωτίας, ταξίαρχου, Νικ. Γεωργακόπουλου, η σπείρα που μετείχε ο 26χρονος συνήθως έμπαινε αιφνιδιαστικά στα σπίτια βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες είτε από ανασφάλιστα σημεία. Έπαιρναν συνήθως χρηματικά ποσά που έβρισκαν, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, καθώς χρυσαφικά και κοσμήματα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιρναν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων τα οποία χρησιμοποιούσαν για να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η σπείρα έχει εμπλοκή σε 32 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στη Στερεά Ελλάδα και 17 στην Πελοπόννησο. Ειδικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε στοιχειά για ληστεία σε οικία ζευγαριού ημεδαπών στο Πυρί της Θήβας, για 11 κλοπές και 8 απόπειρες κλοπών στα 'Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, μία κλοπή και μία απόπειρα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, μία κλοπή στην Ξηρονομή Βοιωτίας, 7 κλοπές στη Δεσφίνα Φωκίδας, 2 απόπειρες στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπως επίσης ληστεία και μία κλοπή στη Δάρδιζα Ερμιόνης, 3 κλοπές στο Πόρτο Χέλι, 3 κλοπές στην Κοιλάδα Αργολίδας, 2 κλοπές στα Δίδυμα Αργολίδας, μία κλοπή στο Βέλος Κορινθίας και 4 κλοπές και 2 απόπειρες στο 'Αστρος Αρκαδίας. Ακόμη σε 11 περιπτώσεις πήραν και τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μέλος της συγκεκριμένης σπείρας, με κλεμμένο αυτοκίνητο, στις αρχές του περασμένου μήνα κινήθηκε κατά των αστυνομικών και πέτυχε να διασπάσει ένα αστυνομικό μπλόκο και να διαφύγουν μετά από ληστεία στην Αργολίδα. Επιπλέον, κοντά στο σημείο που έγινε η σύλληψη του 26χρονου, εντοπίστηκε Ι.Χ. που είχε κλαπεί την 28-04-2015 από το 'Αστρος Αρκαδίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)