Συνδικαλιστικά

30 Απριλίου 2015 18:37

Εισβολή συνταξιούχων στα κεντρικά του ΙΚΑ

Διεκόπη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ για τα ταμειακά διαθέσιμα μετά την είσοδο στην αίθουσα αντιπροσωπείας συνταξιούχων που αντιδρούν στην απόφαση.

-

Ομάδα συνταξιούχων του ΙΚΑ εισήλθε στο κτίριο του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Οι συνταξιούχοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τους, Δήμο Κουμπούρη, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο την ώρα που θα ξεκινούσε η συνεδρίαση και ζήτησαν να διακοπεί, καθώς αντιδρούν στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο να ζητά την αποχώρησή τους από την αίθουσα, δεχόμενος ωστόσο την παρουσία του κ. Κουμπούρη στη συνεδρίαση.

Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη καθώς δεν επήλθε συνεννόηση, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά «ηλεκτρισμένη» χωρίς όμως να ξεφύγει από τα όρια των φραστικών αντιπαραθέσεων.

Λίγο νωρίτερα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του «στην εφαρμογή αποφάσεων που έρχονται να αποψιλώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν οι δανειστές και οι τράπεζες από τον κόπο των εργαζομένων και των συνταξιούχων». Ο κ. Κουμπούρης, τέλος, κάλεσε τη διοίκηση του ΙΚΑ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)