Δικαιοσύνη

04 Μαρτίου 2015 17:43

Ελεύθεροι οι δύο «ταχυδρόμοι» της Αγγελικής

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και η 36χρονη από τη Σαλαμίνα. Στις 12 Μαρτίου δικάζονται οι δύο συγκατηγορούμενες της Αγγελικής.

-

Ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται ως συνεργάτης του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 32χρονου αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την απολογία της η 36χρονη γυναίκα από τη Σαλαμίνα που σύμφωνα με τις αρχές φέρεται να είχε το ρόλο "μεταφορέα" στο σχέδιο "Γοργοπόταμος" που οργάνωναν τα έγκλειστα  μέλη των Πυρήνων και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 36χρονη γυναίκα υποστήριξε: "Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες, έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μία τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μία φίλη της για να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω, χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα."  

Αναβολή για να δικαστούν από το αυτόφωρο Πειραιά στις 12/03 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, πήραν οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων στα Περιστέρια Σαλαμίνας κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου που αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι συγκατηγορούμενες της Σπυροπούλου κρίθηκαν χθες προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)