Δικαιοσύνη

03 Μαρτίου 2015 19:09

Τι κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ηλίας Πλασκοβίτης

«Όταν έχεις στοιχεία για φοροφυγάδες τα παίρνεις», ανέφερε στην κατάθεσή του.

-



Της Λίας Κοντοπούλου

Στο ειδικό δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεννοήσεις μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού υπουργείου ώστε να φτάσει η λίστα στις ελληνικές αρχές.

Κατέθεσε πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του είχε αναφέρει την ύπαρξη της λίστας με τους Έλληνες καταθέτες στην τράπεζα της Ελβετίας, την οποία την αποκαλούσαν λίστα Φαλτσιανί και του είχε ζητήσει οι όλες συνεννοήσεις να έχουν χαρακτήρα εμπιστευτικότητας, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Γαλλίας-Ελβετίας.

«Όταν έχεις στοιχεία για φοροφυγάδες τα παίρνεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα που έκαναν όπως είπε όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όταν ρωτήθηκε πώς κρίνει το γεγονός χρειάστηκε να ξαναζητηθεί το αρχικό cd από τους Γάλλους, αφού το αρχικό χάθηκε όπως λέει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι: «Δεν ξέρω αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, αλλά δεν είναι προς τιμήν μας, παρ' ότι κατά καιρούς έχουμε δώσει τέτοια δείγματα».

Στο ειδικό δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)