Αστυνομικό Δελτίο

03 Μαρτίου 2015 15:35

Αυτό είναι το βαν – παγίδα 40χρονου παιδόφιλου

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τη δράση κυκλώματος παιδόφιλων που εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των παιδόφιλων στο διαδίκτυο προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» που πραγματοποιήθηκε με άδειες των δικαστικών Αρχών, βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν έξι παιδόφιλοι, εκ των οποίων ένας 40χρονος από το Περιστέρι, που είχε παρασύρει 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του, και συνελήφθη την ώρα που το έβαζε σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι, τύπου Van.

 Από τις έρευνες εντοπίστηκε επίσης ένας 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη που εμφανιζόταν ως ατζέντης μοντέλων και παρέσυρε ανήλικα κορίτσια να γυρίζουν βίντεο με άσεμνες σκηνές, τα οποία δήθεν θα προωθούσε στο εξωτερικό σε πράκτορες με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Επίσης εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 4 ατόμων, τριών Ελλήνων ηλικίας 35, 39, 45 και ενός ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

 Όπως προέκυψε, πριν από τέσσερις μήνες σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

 Ο 40χρονος συνελήφθη μετά από ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον 13χρονο για μεταξύ τους συνάντηση. Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με διακριτική παρακολούθηση του σημείου συνάντησης όπου συνελήφθη ο 40χρονος την ώρα που επιβίβαζε στο βαν τον 13χρονο με σκοπό να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.

 

 Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.

Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με ανήλικο άτομο του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)