Γενικά

26 Φεβρουαρίου 2015 16:31

Βούτσης: Κανονικά οι επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων

Προχωράμε κανονικά, σημείωσε ο Νίκος Βούτσης. Τι είπε για τον νέο Καλλικράτη, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

-



Το μήνυμα ότι οι επαναπροσλήψεις των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσουν κανονικά έστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης.

Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ρωτήθηκε για τις επαναπροσλήψεις των απολυμένων στο δημόσιο, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου της καγκελαρίας ότι κάτι τέτοιο θα είναι μονομερής ενέργεια που δεν επιτρέπεται, και κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση προχωράει κανονικά.

Η Γερμανία αύριο θα ψηφίσει τη συμφωνία. Αλίμονο εάν μετά τη συζήτηση που υπήρξε στην Ευρώπη, θα σήμαινε μια εμμονική ιδεοληψία, επισήμανε ο Υπουργός. «Δεν δεχόμαστε πέραν του λαού να μας εξετάζουν με το δάχτυλο», πρόσθεσε αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν για 4 χρόνια. Αν κάποιοι βιάστηκαν ότι θα είμαστε μια παρένθεση τότε κακώς. Αυτό υποκινήθηκε κυρίως από διεθνείς και εγχώριους παράγοντες», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και ανέφερε ότι «δεν έχουμε το άγχος πλην της αναφοράς στο λαό ότι σε 17-30-42 ημέρες η - πρώτη φορά – κυβέρνηση της αριστεράς θα συμμαζέψει τα κακώς κείμενα».

Ερωτηθείς για τον Καλλικράτη, ο κ. Βούτσης προανήγγειλε την ριζική αλλαγή του, τονίζοντας ότι «μιλάμε σαφέστατα για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, ακόμη και στο πλαίσιο της χωροθέτησης». «Η προικοδότησή του έχει να κάνει με την εξοικονόμησή πόρων μέσα από τη νέα συμφωνία, με την ελάφρυνση της χώρας για τα πλεονάσματα», πρόσθεσε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μερίδιο από τα νέα ευρωπαϊκά σχέδια και το πακέτο Γιούνκερ.

«Υπάρχουν προτεραιότητες και μια από αυτές είναι η αυτοδιοίκηση. Δεν πρόκειται να μετακυλιστεί όμως η είσπραξη φόρων στην αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τόνισε ότι «πάμε πολύ καλά παρότι δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός απέναντι στο μείζον. Είμαι σίγουρος ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ γνωρίζει το μείζον. Τα διαφορετικά ζητήματα είναι γνωστά. Από την πλευρά μας δεν τα θέτουμε, ούτε θα τα θέσουμε σε προτεραιότητα».

Τέλος ερωτηθείς για την επένδυση στο Ελληνικό, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι «εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε θέση. Τις δικαστικές αποφάσεις τις τιμούμε. Όπως τιμούμε και την εξάντληση των ένδικων μέσων από τους πολίτες και τα κινήματα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)