Γενικά

12 Φεβρουαρίου 2015 09:35

«Ανάσα αξιοπρέπειας» στις πλατείες της Ελλάδας και του κόσμου

Από την Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη κι από την Κοπεγχάγη μέχρι τη Λισαβόνα χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε πλατείες στέλνοντας μήνυμα κατά της λιτότητας.

-

 

Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι το βράδυ της Τετάρτης δεν εμπόδισε τους Αθηναίους οι οποίοι κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10.000 συμμετείχαν στη διαδήλωση -που διοργανώθηκε μέσω των social media- και οι οποίοι κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της Μέρκελ και του ΔΝΤ.

"Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος", "Μέρκελ φύγε απο την Ε.Ε.", "Αλλάξτε την Ευρώπη" ήταν μερικά απο τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές ή στα πανό που ήταν κρεμασμένα στις κολώνες της πλατείας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπου οι κάτοικοι κατέκλυσαν τις πλατείες με πανό και συνθήματα.

Θεσσαλονίκη

Καλαμάτα

Πάτρα

Βόλος

Λάρισα

Ναύπλιο

Λαμία

Ρέθυμνο

Χανιά

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε στις το απόγευμα της Τετάρτης  και στην Κύπρο , έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

 

 

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλαν από τη Νέα Υόρκη δεκάδες συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ.

 Οι συγκεντρωθέντες στο Μανχάταν κρατούσαν πλακάτ, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. «Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα επαναστατούμε γιατί δεν μπορούμε να ανασάνουμε» αναγραφόταν σε μεγάλο πανό.

 Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης απαιτούν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση. Μετά την εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

 

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις της Ευρώπης όπως οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο, τη Λισαβόνα, το Αμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, το Εδιμβούργο, την Κοπεγχάγη, τη Λωζάννη, τη Ρώμη,  το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, τη Μαδρίτη, το Ελσίνκι αλλά και στη Βραζιλία.


 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)