Γενικά

03 Φεβρουαρίου 2015 14:45

Κατεπείγουσα έρευνα για θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού

Πρόκειται για έναν 52χρονο Έλληνα κρατούμενο που πέθανε σήμερα το πρωί.

-



Της Λίας Κοντοπούλου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου 52χρονου Έλληνα κρατούμενου, που πέθανε το πρωί στις κοινές πτέρυγες των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για το θάνατο του κρατουμένου, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο 52χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή 25ετούς κάθειρξης για παράνομη μεταφορά μεταναστών κατά συρροή στις κοινές πτέρυγες των φυλακών Δομοκού και όχι στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον αιφνίδιο θάνατο του κρατουμένου και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, ενώ σε ανακοίνωση του Υπουργείου επισημαίνεται ότι αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ των νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και άμεσα θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)