Δικαιοσύνη

30 Ιανουαρίου 2015 16:54

Κι άλλες προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο ενέκρινε το ΣτΕ

Ο αριθμός των προσλήψεων που ενέκρινε το ΣτΕ ανήλθε συνολικά στις 3.690.

-



Του Νίκου Γερακάρη 

«Ναι» σε άλλες 74 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο είπε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έτσι, ο σχετικός αριθμός των προσλήψεων ανήλθε στις 3.690. Ταυτόχρονα, όμως, δεν εγκρίθηκαν 20 προσλήψεις, με τον αριθμό των ατόμων που δεν προσελήφθησαν ανεβαίνει στα 2.061. Επίσης, από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο "δεν πέρασαν" 43 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. 

Υπενθυμίζεται  ότι  από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λ. στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Όμως, κατά το διάστημα αυτό επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες, αφού υπάρξει προηγουμένως η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ. 

Ειδικότερα, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, ενώ επίσης δέχθηκε την πρόσληψη 27 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι κ.λ.) στο «Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης»».

Ακόμα, εγκρίθηκε η πρόσληψη έξι ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επιτράπηκε η κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασία πρόσληψης τεσσάρων συμβασιούχων (7μήνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η «Αρωγή».

Επίσης,  εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας συμβασιούχου (βοηθός βρεφονηπιοκόμος δίμηνης διάρκειας) στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας, όπως εγκρίθηκε και η πρόσληψη  μίας υπαλλήλου δίμηνης και πάλι διάρκειας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου.

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε η κατ΄ εξαίρεση απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζακστάν, κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Τέλος, το ΣτΕ δεν επέτρεψε την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ζητήθηκαν λόγω αυξημένης ρύπανσης (αφισοκολλήσεις, φειβολάν κ.λ.)  κατά τις βουλευτικές εκλογές και λόγω των αναγκών αυξημένης καθαριότητας στα 65 εκλογικά τμήματα του συγκεκριμένου Δήμου, όπως επίσης δεν επέτρεψε την πρόσληψη οκτώ ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ. «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)