Δικαιοσύνη

22 Ιανουαρίου 2015 20:40

Έγκριση προσλήψεων απο το ΣτΕ

Από τις 2.136 προσλήψεις που εγκρίθηκαν από το ΣτΕ οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους.

-



Του Νίκου Γερακάρη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε 2.136 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, εκ των οποίων οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους. Παράλληλα, το ΣτΕ είπε "ναι" και σε άλλες έξι μετακινήσεις προσωπικού, ενώ έγινε και μία απόσπαση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, απαγορεύονται προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λ. στο Δημόσιο. Όμως, μέσα στο εν λόγω διάστημα, επιτρέπονται – κατ΄ εξαίρεση - οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες, για τις οποίες πρέπει να υπάρξει προηγουμένως η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο εκκρεμούν προς εξέταση και άλλα αιτήματα για προσλήψεις από διάφορους φορείς.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από το ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα είναι σε Δήμους της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων 2-8 μηνών, εκ των οποίων οι 1.015 στην ΔΕΗ.

Επιπλέον, το ΣτΕ ενέκρινε τις μετακινήσεις τριών γιατρών και τριών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, όπως και την απόσπαση ενός εκπαιδευτικού για το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)