Γενικά

15 Ιανουαρίου 2015 12:20

Η «προφητεία» της Wall Street Journal για τον Γέροντα Παΐσιο

Σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της το 2012 η Wall Street Journal είχε… προφητέψει την ανακήρυξη του Γέροντα Παΐσιου σε Άγιο.

-



Μερικές ημέρες αφότου ανακηρύχθηκε σε Άγιο ο Γέροντας Παΐσιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβεβαιώνεται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της  Wall Street Journal, τον Δεκέμβριο του 2012, το οποίο «προφήτευε» ότι θα αγιοποιηθεί.

Το εν λόγω δημοσίευμα είχε τίτλο «Οι Έλληνες ψάχνουν δύναμη στις προφητείες του μοναχού» και ανέφερε τότε πως πολλοί περίμεναν πως κάποια στιγμή – τελικά - θα αγιοποιηθεί, όπως και έγινε.

Στο εκτενές άρθρο της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας αναφερόταν πως ο Γέροντας Παΐσιος είχε προφητέψει πως «η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια», ενώ γινόταν παραλληλισμός της φήμης του με εκείνη του Νοστράδαμου.

Το δημοσίευμα πρόσθετε πως στον Γέροντα Παΐσιο έχουν αποδοθεί διάφορα θαύματα και προφητείες, που εμπεριέχονται σε σχετικά βιβλία, ενώ υπογραμμιζόταν το πόσο αγαπητός ήταν στους πιστούς.

Ακόμη, το άρθρο της Wall Street Journal φιλοξενούσε δηλώσεις Ελλήνων στις οποίες τονιζόταν ότι είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)