Γενικά

12 Ιανουαρίου 2015 13:33

Ξεκινούν οι έρευνες στο γκαράζ του Norman Atlantic

Στο γκαράζ του πλοίου θα μπουν οι εμπειρογνώμονες, αναζητώντας αγνοούμενους.

-

Οι εστίες φωτιάς στο Norman Atlantic έσβησαν και τα ειδικά συστήματα απορρόφησης του καπνού έχουν τεθεί σε λειτουργία. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν σήμερα, με το πλοίο να μένει δεμένο στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Ενώ οι συγγενείς των αγνοουμένων περιμένουν να μάθουν τι έχει συμβεί με τους αγνοούμενους, οι πυροσβέστες θα εισέλθουν σήμερα στο γκαράζ, από την πλαϊνή πόρτα εισόδό του με θερμικές κάμερες, για να διαπιστώσουν να υπάρχουν θύματα στο εσωτερικό του γκαράζ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, αν ο εισαγγελέας ζητήσει να αδειάσει το γκαράζ, στα πλαίσια της έρευνας, αυτό δεν μπορεί να γίνει στο Μπρίντιζι, αφού το λιμάνι δε διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, για να ανοίξει ο καταπέλτης στην πρύμνη.

Στο λιμάνι της Ιταλίας βρίσκεται κλιμάκιο πραγμογνομώνων και ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει φτάσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και τεχνικών αξιωματούχων του Λιμενικού Σώματος.

Αν το πλοίο κριθεί ότι είναι αξιόπλοο, από τον αρμόδιο νηογνώμονα, τότε εντός της εβδομάδας θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Μπάρι, κατά την επιθυμία του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)