Γενικά

03 Ιανουαρίου 2015 15:25

Norman Atlantic: Δεν έχουν σβήσει οι φωτιές στο πλοίο

Δεν άνοιξε το γκαράζ ακόμα για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν, μέσα σε αυτό, νεκροί μετανάστες ή οδηγοί φορτηγών. Στην Ιταλία συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοούμενων.

-

Στην Ιταλία βρίσκονται οι συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων του «Norman Atlantic». Με τη βοήθεια εκπροσώπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, ήρθαν σε επαφή με τις νομαρχίες του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.

Αργότερα είναι πιθανό να επιτραπεί στους συγγενείς να προσεγγίσουν το «Norman Atlantic», το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι του Μπρίντιζι, χωρίς όμως να μπορέσουν να ανέβουν σε αυτό.



Οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές εισήλθαν και πάλι στο πλοίο, δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στο γκαράζ, καθώς υπάρχουν, όμως, ακόμη εστίες πυρκαγιάς. Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι δήλωσε ότι «για να μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ του Norman μπορεί να χρειασθούν ακόμη και αρκετές ημέρες».

Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί άλλα θύματα στο πλοίο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς και στο πλαίσιο αυτό στο πλοίο εισήλθαν το Σάββατο και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε γι΄αυτό το σκοπό. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αναμένεται να αφιχθεί στο Μπρίντιζι και επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.



Εξαιρετικά δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών χαρακτήρισε την ρυμούλκηση του Norman Atlantic καπετάνιος σκάφους που βοήθησε στην επιχείρηση, ενώ οι μαρτυρίες των διασωθέντων εξακολουθούν να συγκλονίζουν.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)