Γενικά

03 Ιανουαρίου 2015 07:43

Ταυτοποιήθηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός του Norman Atlantic

Εστάλη σήμα από τις ιταλικές αρχές στην Αθήνα αργά το βράδυ της Παρασκευής. Το Λιμενικό απαντά στις κατηγορίες του Ιταλού πλοιάρχου.

-

Ένας ακόμη Έλληνας που ήταν αγνοούμενος μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του που μετέβησαν στην Ιταλία. Έτσι ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί ανεβαίνει πλέον στους τρεις.

Οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν με σήμα τους την Αθήνα για την ταυτοποίηση του τρίτου νεκρού. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, ο οποίος προστέθηκε στο θλιβερό κατάλογο των συνολικά έντεκα θυμάτων από το ναυτικό δυστύχημα.

Νεκροί είναι επίσης ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος ενώ θρίλερ επικρατεί με την τύχη του Γιώργου Δούλη, ο οποίος πλέον συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων και όχι στους νεκρούς όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι εισήλθε στο πλοίο Norman Atlantic χθες , χωρίς όμως να μπορέσει να φθάσει -για λόγους ασφαλείας- στο γκαράζ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 04:30 της περασμένης Κυριακής. «Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του σκάφους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καρντινάλι, προσθέτοντας ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει.

Οι ενέργειες του Λιμενικού για το «Norman Atlantic»

Λίγες ώρες έπειτα από τις καταγγελίες του Ιταλού εισαγγελέα που επισκέφτηκε στο Μπρίντιζι το Norman Atlantic και κατηγόρησε την Ελλάδα για το χάος με τις λίστες των επιβατών και τις δηλώσεις του καπετάνιου ο οποίος έκανε λόγο για ελληνικές καθυστερήσεις, το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα με τα οποία απαντά στις κατηγορίες των Ιταλών.

Δείτε αναλυτικά το λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Λιμενικού από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την πυρκαγιά μέχρι και τη χρονική στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον πλοίαρχο του «Norman Atlantic».

Παράλληλα, από το Λιμενικό δόθηκε στη δημοσιότητα η αποσταλείσα αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο προωθήθηκαν έγκαιρα προς την Ιταλική πλευρά (MRCC/ROME) οι καταστάσεις επιβατών και πληρώματος, όπως αυτές παρελήφθησαν από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της εταιρείας (Designated Person Ashore/DPA) το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες ασφαλούς διαχείρισης των λειτουργιών του πλοίου.

Δείτε εδώ το email προς τις ιταλικές αρχές.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)