Γενικά

02 Ιανουαρίου 2015 08:22

Στο Μπρίντιζι φτάνει το Norman Atlantic -Στην Ιταλία συγγενείς αγνοούμενων

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις λίστες θυμάτων και αγνοουμένων του Norman Atlantic. Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Γιώργος Δούλης, λένε τώρα οι ιταλικές αρχές.

-

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι το πλοίο Norman Atlantic η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε στις 18.15 της Πέμπτης.

Στο πλοίο αναμένεται να γίνει εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε κάποιους από του χώρους του εντοπιστούν άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το γκαράζ.

Εν τω μεταξύ, το αλαλούμ με τις λίστες των θυμάτων και των αγνοούμενων  συνεχίζεται έξι ημέρες μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα, ενώ μετά από νέα ενημέρωση ο Γιώργος Δούλης ο οποίος είχε ανακοινωθεί ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας νεκρός, πλέον θεωρείται αγνοούμενος, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

«Με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο ΔΟΥΛΗΣ Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο αριθμός των νεκρών Ελλήνων ανέρχεται επίσημα σε δύο και όχι τρεις όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Μαζί με τον Γιώργο Δούλη, ο αριθμός των αγνοουμένων Ελλήνων ανέρχεται πλέον σε δέκα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση σε συγγενείς του, οι οποίοι θα μεταβούν στην Ιταλία για την αναγνώριση της σορού του. 

Επίσης εντολή στις κατά τόπους λιμενικές αρχές της χώρας να παρασχεθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και  Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Ο υπουργός ζήτησε επίσης οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των συγγενών να γίνονται με γρήγορους ρυθμούς και να δοθεί οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκόλυνση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)