Γενικά

01 Ιανουαρίου 2015 12:27

Αγωνία για τους εννέα Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic

Ο ένας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση σε συγγενείς του, που θα πάνε στην Ιταλία για αναγνώριση της σορού. Αλαλούμ διαρκείας με τις λίστες.

-

Εννέα Έλληνες εξακολουθούν να αγνοούνται πέντε ημέρες μετά το ναυτικό δυστύχημα στο πλοίο Norman Atlantic στην Αδριατική. 

Ο ένας εξ αυτών, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση σε συγγενείς του, οι οποίοι θα μεταβούν στην Ιταλία για την αναγνώριση της σορού του. Σε τέτοια περίπτωση, ο αριθμός των νεκρών Ελλήνων θα αυξηθεί σε 4 και αυτός των αγνοουμένων θα μειωθεί σε 8.

Σύμφωνα το Λιμενικό οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι: 

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Χθες, οι ιταλικές και οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία τρίτου έλληνα νεκρού Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη, όπως επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Η σύγχυση, ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αφού χθες βράδυ οι ιταλοί αναθεώρησαν για μία ακόμα φορά τα δεδομένα και ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι δέκα και όχι έντεκα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Νίκο Λαγκαδιανό, στις λίστες των ιταλικών αρχών παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί. Για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά απηύθυνε έντονο διάβημα προς τις ιταλικές αρχές προκειμένου να δοθούν το συντομότερο δυνατόν τα τελικά και οριστικά στοιχεία.

Πέντε ημέρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που το Norman Atlantic έπιασε φωτιά ανοιχτά της Αδριατικής μετατρέποντας σε εφιάλτη το ταξίδι των εκατοντάδων ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

Στην Αθήνα άλλοι 127 διασωθέντες

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάντως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Τελείως με δύο πτήσεις, μια της Aegean και μια με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα 127 διασωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.

Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων ήταν συγκλονιστικές την ώρα που με δάκρυα χαράς έπεφταν στις αγκαλιές των συγγενών τους που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο.

«Δεν υπήρχαν άνθρωποι (μέλη του πλοίου να βοηθήσουν). Επιβάτης μοίραζε τα σωσίβια. Επιβάτης», ανέφερε ένας Έλληνας διασωθείς. «Το ρυμουλκό ήρθε να μας τραβήξει, κατέβηκε ο οδηγός, νταλικέρης συνάδελφος, από μπροστά κρεμάστηκε με το σκοινί λες και ήταν κομάντο, για να ρίξει κάβους στο ρυμουλκό», πρόσθεσε.

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στο Norman Atlantic:

Μαρτυρίες των Ελλήνων και συγκινητικές στιγμές κατά την άφιξή τους στο "Ελ. Βενιζέλος":

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)