Γενικά

19 Δεκεμβρίου 2014 17:31

Η Αμφίπολη κορυφαία ανακάλυψη – μυστήριο του 2014

Ο Alan Boyle σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του NBC News κάνει λόγο για  αινιγματικά ψηφιδωτά, καρυάτιδες, σφίγγες και ένα σκελετό, για την ταυτότητα του οποίου θα έχουμε καλύτερη εικόνα το 2015.

-

Στην πρώτη θέση μεταξύ των δέκα σπουδαιότερων επιστημονικών ανακαλύψεων του 2014 κατατάσσει την Αμφίπολη ο Alan Boyle σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του  NBC News με τίτλο «Year in Science: Amphipolis Mysteries and Other Riddles Revealed»  σημειώνοντας ότι το 2015 αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του νεκρού που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο.

Όπως επισημαίνεται κατά την ανασκαφή του τύμβου της Αμφίπολης στη βόρεια Ελλάδα ανακαλύφθηκε άγνωστος τάφος που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 300 π.Χ. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί αινιγματικά ψηφιδωτά, καρυάτιδες και σφίγγες και ένας σκελετός, για την ταυτότητα του οποίου θα έχουμε καλύτερη εικόνα το 2015.

Εν τω μεταξύ, η εξειδικευμένη στην αρχαιολογία ιστοσελίδα archaeology.org δημιούργησε μία λίστα με τις δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2014. Στο αφιέρωμα οι συντάκτες σημειώνουν πως οι ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά έστρεψαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην αρχαιολογία και περιλαμβάνουν τον αρχαίο τάφο στη λίστα με τις κορυφαίες ανακαλύψεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)