Αστυνομικό Δελτίο

16 Δεκεμβρίου 2014 16:15

Έταζαν σαλέ στην Ελβετία και χάθηκαν με τις προκαταβολές

Ανάμεσα στις "μαϊμού"-αγγελίες βρήκαν σαλέ σε θέρετρο της Ελβετίας μόλις προς 500€ τη βραδιά.

-



Του Μανώλη Ασαριώτη

Περίπου 2.500 αγγελίες για την ενοικίαση πολυτελών δωματίων σε ξενώνες εντός και εκτός Ελλάδας, σε ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς, με πολύ χαμηλό αντίτιμο διαφήμιζε ιστοσελίδα το τελευταίο διάστημα, με την ευκαιρία των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τις «μαϊμού» αγγελίες και εξέδωσαν δελτίο Τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν και να προστατεύσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Ανάμεσα στις αγγελίες βρήκαν σαλέ σε θέρετρο της Ελβετίας, με χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, μόλις προς 500€ τη βραδιά, αλλά και μεζονέτα στο Κολωνάκι με 200€ το μήνα.

Οι επιτήδειοι, για να γίνουν πιο πειστικοί, δήλωναν ότι συνεργάζονται με μεγάλη ιστοσελίδα στον χώρο της ενοικίασης, ενώ για την επικοινωνία πρότειναν στους πελάτες να χρησιμοποιούν e-mail. Οι απατεώνες ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους μεγάλες προκαταβολές και -σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών- περισσότεροι από 45.000 άτομα έχουν χάσει τα χρήματά τους. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους αγγελίες, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους.

Δείτε ΕΔΩ τί συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)