Δικαιοσύνη

08 Δεκεμβρίου 2014 20:09 Τελευταία ενημέρωση : -

Ο Ρωμανός δέχεται το ηλεκτρονικό "βραχιόλι"

To "βραχιόλι" καλύπτει την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, δήλωσε στην Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας νέα έκκληση στον 21χρονο για διακοπή της απεργίας πείνας.

-

Το ηλεκτρονικό "βραχιόλι" θα μπορούσε να δώσει διέξοδο στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, καθώς και ο ίδιος ο απεργός πείνας αποδέχεται την χρήση τους, δήλωσε το μεσημέρι ο συνήγορος του.

Παράλληλα, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης επεσήμανε ότι μπορεί ο ίδιος προσωπικά, ακόμη και μέσω της νομικής οδού, να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόδρασης του 21χρονου, η απεργία πείνας του οποίου έχει στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος του να σπουδάσει και όχι να αποδράσει ο Νίκος Ρωμανός.

Ο νεαρός δηλώνει και σήμερα έτοιμος να προχωρήσει σε απεργία δίψας απο αύριο, εφόσον υπεψηφιστεί στην Βουλή η τροπολογία που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ρυθμίζει θέματα σπουδών των καταδίκων και υποδίκων, καθώς δεν τον βρίσκει σύμφωνο, όπως μεταφέρει ο συνήγορος του.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με πολιτικούς και άλλους παράγοντες, προκειμένου να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί τον γιό του και θα οδηγήσει στην διακοπή της απεργίας πείνας, η οποία συμπληρώνει αύριο τον ένα μήννα.

Το πρωί, παρά την κάθετη άρνηση του ίδιου του Νίκου Ρωμανού, ο πατέρας του βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

 Αργότερα μέσα στην ημέρα, κατόπιν αιτημάτων του, ο Γιώργος Ρωμανός είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κκαι αργότερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μετά το τέλος της οποίας ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού δήλωσε ότι ο κ. Ιερώνυμος έδειξε κατανόηση.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού "επιτέθηκε" στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι «σο πρόσωπό του δείχνουν να εκδικούνται και άλλους καταδικασμένους με ποινές, που θέλουν να βγουν έξω να σπουδάσουν και δεν τους αφήνουν".

Νωρίτερα, το ραντεβού του πατέρα του Νίκου Ρωμανού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα., όπως δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανός.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως Πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Σαμαράς στον Γιώργο Ρωμανό, ενώ ο Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι «Ο Πρωθυπουργός άκουσε την αγωνία του πατέρα. Του ζήτησε να βοηθήσει ψυχολογικά το παιδί του για να σταματήσει την απεργία πείνας». 

Το μεσημέρι, ο Γιώργος Ρωμανός συναντήθηκε για περίπου μισή ώρα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία» και «δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι «την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος».

Παρότι αναμενόταν, ιδιαίτερα απο την πλευρά του Νίκου Ρωμανού, η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου δεν κατέθεσε την πρόταση της, αναφορικά με το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση αναίρεσης του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, που είπε «όχι» στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια. 

Μία ημέρα μετά την έκκληση του Χαράλαμπου Αθανασίου στον Νίκο Ρωμανό για να διακόψει την απεργία πείνας, δραματική έκκληση για τη ζωή και την εκπαίδευση του Νίκου Ρωμανού έκανε και ο δάσκαλός του από το Ειδικό Σχολείο των φυλακών Αυλώνα, ο οποίος στην επιστολή του δηλώνει πρόθυμος να συνοδεύει τον Ρωμανό στην σχολή του. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)