Γενικά

06 Δεκεμβρίου 2014 16:00

Πλήθος κόσμου στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

-

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και  εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία μνήμης στο κέντρο της Αθήνας για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ξεκίνησε στις 14:30 από τα Προπύλαια, ακολούθησε διαδρομή μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου στο Σύνταγμα και επέστρεψε στα Προπύλαια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στη πορεία, που ήταν μεγάλη σε όγκο, συμμετείχαν επίσης μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, μέλη της Πανσπουδαστικής (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φορείς και δίκτυα πολιτών.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο όσο και για το Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται στην 27η μέρα απεργίας πείνας.

Αν και στην Αθήνα η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, δεν συνέβη το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη όπου ομάδα περίπου 100 ατόμων έσπασε  βιτρίνες καταστημάτων αλλά και στην Πάτρα όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)