Γενικά

25 Νοεμβρίου 2014 16:37

Ο «Ιππόδαμος» έφτασε Κορυδαλλό!

Στο Κορυδαλλό έφτασε ο μετροπόντικας  «Ιππόδαμος» που θα συνεχίσει προς  Νίκαια για να  καταλήξει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

-

Της Φαίης Χρυσοχόου

Η νέα επέκταση υπολογίζεται ότι θα  εξυπηρετεί καθημερινά 130.000 επιβάτες, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους. Με τη λειτουργία του ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 45 λεπτά.

Στη διάνοιξη της σήραγγα βρέθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας ο οποίος εξήγγειλε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα δημοπρατηθεί το τμήμα της γραμμής 4 από Άλσος Βεΐκου-Γουδή, προϋπολογισμού 1,25 δις το οποίο αναμένεται να εξυπηρετήσει συγκοινωνιακά τις υποβαθμισμένες περιοχές.     

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών η επέκταση της γραμμής μέχρι Πειραιά έχει ολοκληρωθεί στο 1/3, ενώ η ανάπτυξη του δικτύου πάρα την όχληση που προκαλεί κατά τη διάρκεια  κατασκευής μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση εσόδων των τοπικών κοινωνιών κα θέσεων εργασίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)