Γενικά

18 Νοεμβρίου 2014 11:39

Γιάννης Βρούτσης: «Η κοινωνική ασφάλιση πατάει γερά στα πόδια της»

Ο Υπουργός στις δηλώσεις του έστειλε μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

-

Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του συστήματος «Ήλιος»- για τον μήνα Νοέμβριο- που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, προέβη σε δηλώσεις.

Οι δηλώσεις του Υπουργού κάλλιστα θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως μήνυμα προς δυο αποδέκτες. Στο εσωτερικό προς όσους κινδυνολογούν για το ασφαλιστικό σύστημα και αναφέρονται χωρίς να κατονομάζονται, αλλά και στο εξωτερικό καθώς έχουν διαρρεύσει πληροφορίες πως η τρόικα κατά την επικείμενη επίσκεψη της ενδέχεται να ανοίξει και πάλι το θέμα του ασφαλιστικού.

Ο Υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε με έμφαση «Η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας ,σε πείσμα όλων όσων διακινούν διαχρονικά σενάρια κατάρρευσης του συστήματος, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πατάει γερά στα πόδια της», για να συνεχίσει «καθημερινά διαψεύδονται οι κάθε λογής προφήτες της καταστροφής που είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμοτήτων ενσπείρουν ανησυχίες και φόβους υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή, την ασφαλιστική συνείδηση, τη δικαιοσύνη και τη βιωσιμότητα του».

Ο Υπουργός στη συνέχεια έκανε λόγο για τις οργανωτικές και διαρθρωτικές αλλαγές που επήλθαν στο σύστημα υποστηρίζοντας πως συνέβαλαν στην αποκατάσταση αδικιών και στρεβλώσεων και ενίσχυσαν την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος ώστε να αποκατασταθεί η ταμειακή ισορροπία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)