Γενικά

12 Νοεμβρίου 2014 11:29

Νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις μέσα στο 2015

Μετά την μείωση κατά 5,2% που έγινε φέτος, νέα γενναία μείωση προβλέπεται για την επόμενη χρονιά.

-

Μια ακόμη μείωση και μάλιστα αρκετά μεγάλη προβλέπεται ότι θα υποστούν οι δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων την επόμενη χρονιά. Η μείωση προβλέπεται να φτάσει το 10% και αφορά ένα εκατομμύριο συνταξιούχους περίπου.

Η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη δεν έγινε δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού, αλλά προέκυψε από δηλώσεις του κ. Θανάση Καποτά, προέδρου της ΠΟΠΟΚΠ στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο κ. Καποτάς υποστήριξε πως η νέα μείωση θα φτάσει το 10%, καθώς τα στοιχεία για το πρώτο εννεάμηνο του 2014 δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Το έλλειμμα για τους πρώτους εννέα μήνες στο ΕΤΕΑ έφτασε τα 305 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά τοποθετούν το ύψος του ελλείμματος στα 350 εκατομμύρια. Οι εισφορές για την επόμενη χρονιά θα ανέλθουν στο 1,5 δις ενώ οι παροχές θα είναι περί τα 2,15 δις.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διάψευσε την πληροφορία. Το τι  θα συμβεί θα εξαρτηθεί από την εσωτερική αναδιανομή των οικονομικών του ταμείου και οι όποιες αναπροσαρμογές μπορεί να είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω αλλά σε κάθε περίπτωση θα αποφασιστούν από το Δ.Σ, είπε ο Υπουργός.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)