Γενικά

06 Νοεμβρίου 2014 09:12

Μαθητής καταγγέλλει ότι αποβλήθηκε επειδή ζήτησε έπαρση της σημαίας

Μαθητής Λυκείου από την Κατερίνη καταγγέλλει τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου του, ότι τον απέβαλλαν επειδή ζήτησε την έπαρση της σημαίας στο σχολείου του.

-

Ο 21χρονος μαθητής Λυκείου της Κατερίνης και πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, καταγγέλλει ότι αποβλήθηκε από το σχολείο του όταν ζήτησε από τον διευθυντή να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος

Ο Γιώργος Δεμερτζής υποστηρίζει ότι  πήγε στον διευθυντή του σχολείου για να του ζητήσει να γίνεται έπαρση της σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος κάθε πρωί, αλλά ο διευθυντής του είπε ότι «υπάρχουν νόμοι».

«Ποιος νόμος μου απαγορεύει να τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο στη χώρα μου;» διερωτήθηκε ο μαθητής, που ισχυρίζεται ότι ο διευθυντής του έδωσε τρίημερη αποβολή λέγοντάς του «να μάθεις να αντιμιλάς στον διευθυντή σου».

Ο 21χρονος στη συνέχεια συγκάλεσε, λέει, το συμβούλιο των καθηγητών, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας καθηγητής τον αποκάλεσε «φασίστα, εθνικιστή και κακό».

Ο  Γ. Δεμερτζής, μάζεψε υπογραφές, όπως του ζητήθηκε από τον διευθυντή, για να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά του, από τους 530 μαθητές του σχολείου υπέγραψαν οι 500, συμπεριλαμβανομένων και «όλων των αλλοδαπών».

Ο Κύριλλος Τζερμπάκ, διευθυντής του σχολείου, μιλώντας τηλεφωνικά στο Πρωινό ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει για συγκέντρωση υπογραφών, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου του 15μελούς.

Τόνισε ότι ο μαθητής αποβλήθηκε για «ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου» υπογραμμίζοντας ότι η τιμωρία δεν είχε καμία σχέση με την σημαία και τον Εθνικό Ύμνο.

Για σχετικούς κανονισμούς που ορίζει ο νόμος, σημείωσε ότι στις υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ορίζεται η σημαία να είναι μονίμως πάνω και ο Εθνικός Ύμνος ακούγεται στις εθνικές εορτές».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)