Δικαιοσύνη

05 Οκτωβρίου 2014 09:16

Στον ανακριτή σήμερα ο Σταμπούλος

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο Αντώνης Σταμπούλος, ενώ οι έρευνες για αναζήτηση και άλλων διαμερισμάτων-κρησφυγέτων στην Αθήνα συνεχίζονται.

-

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι ο κατηγορούμενος θα τηρήσει αρνητική στάση ενώπιον του ανακριτή επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής, κάτι που προκύπτει και από επιστολή που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα Indymedia και φέρει την υπογραφή του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη επιστολή ο Σταμπούλος αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικός επαναστάτης», τονίζει ότι δεν θα απολογηθεί «στους φύλακες της αστικής νομιμότητας» και αναφέρει: «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου».

Ο κατηγορούμενος δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. «Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους» γράφει.

Την Πέμπτη, αμέσως μετά τη σύλληψή του στον Βύρωνα, ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.  Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος, που έπεσε στα χέρια των αρχών, από την πρώτη στιγμή αρνούνταν πεισματικά να συνεργαστεί με την αστυνομία.

Για να του πάρουν τα αποτυπώματα χρειάστηκε να τον κρατάνε αρκετοί αστυνομικοί ενώ στις φωτογραφίες που επιχειρούσαν να τον τραβήξουν, έκλεινε τα μάτια και έκανε γκριμάτσες, βρίζοντας στα ιταλικά.

Τελικά, όπως φαίνεται, κατάφεραν να τον βγάλουν μία φωτογραφία που να φαίνεται πώς είναι σήμερα, καθώς η προηγούμενη που είχε δοθεί στη δημοσιότητα ήταν από την αστυνομική του ταυτότητα.

Εν τω μεταξύ, "καθαρά" αποδείχτηκαν τα δύο σπίτια σε Κυψέλη και Θησείο που ερεύνησε η αντιτρομοκρατική, καθώς σ' αυτά δεν βρέθηκε οπλισμός ή άλλα αντικείμενα της οργάνωσης, στην οποία φέρεται να ανήκει ο Σταμπούλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες για αναζήτηση και άλλων διαμερισμάτων-κρησφυγέτων στην Αθήνα συνεχίζονται.


Η αντιτρομοκρατική περιμένει τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA και αποτυπωμάτων, που θα την οδηγήσουν και σε άλλα συμπεράσματα…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)