Γενικά

24 Σεπτεμβρίου 2014 14:30

Στοπ σε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται τέσσερις Έλληνες, που είχαν τους ρόλους του διαμεσολαβητή.

-

Του Γιάννη Αρβανίτη

Με μια συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων, εξουδετέρωσαν κύκλωμα που ευθύνεται για παράνομες υιοθεσίες βρεφών σε όλη τη χώρα.

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται τέσσερις Έλληνες, 46, 48, 49 και 49 ετών αντίστοιχα, που είχαν τους ρόλους του διαμεσολαβητή, ενώ ανάμεσα τους υπήρχαν συμβολαιογράφος και δικηγόρος.

Πριν από 40 ημέρες άτεκνο ζευγάρι – που υποδύονταν αστυνομικοί – προσέγγισαν μέλος του κυκλώματος ζητώντας να τους βρει βρέφος για υιοθεσία. Λίγο καιρό μετά ενημερώθηκαν πως «η δουλειά θα γινόταν σύντομα», κι αντί τιμήματος που θα έφτανε τα 10.000 ευρώ.

Το βρέφος θα ήταν από τη Βουλγαρία κι η μητέρα του θα το γεννούσε στην Ελλάδα. Όταν οι αστυνομικοί «βεβαιωθήκαν» πως όλα ήταν έτοιμα αποφάσισαν να προχωρήσουν. Με το πρόσχημα πως το παιδί θα το εξέταζε δικός τους ιατρός, συναντήθηκαν με την διαμεσολαβήτρια στην οποία έδωσαν μια μικρή προκαταβολή. Στα χέρια της όμως πέρασαν και χειροπέδες , ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοί τους συλλάμβαναν τους υπόλοιπους τρείς, καθώς και τρείς Βούλγαρους, τη μητέρα του βρέφους και δυο άνδρες.

‘Όπως προέκυψε από την προανάκριση το κύκλωμα μαζί με τους δυο άνδρες απ` τη Βουλγαρία, εντόπιζαν στη γειτονική χώρα ανύπαντρες γυναίκες τις οποίες κι έπειθε αντί αμοιβής, να έρθουν στην Ελλάδα για τη γέννα και στη συνέχεια να πουλήσουν τα παιδιά τους σε άτεκνα ζευγάρια.

Τα «γρφειοκρατικά» των αγοραπωλησιών αναλάμβαναν η δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος του κυκλώματος. Σε κάποιες περιπτώσεις στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια δινόταν η ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε 2-3 βρέφη.

Από την έρευνα κατασχέθηκαν εννέα πράξεις συναίνεσης σε υιοθεσία. Έχουν εντοπιστεί στοιχεία για 11 αγοραπωλησίες – υιοθεσίες βρεφών κι ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του κυκλώματος και σε άλλες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)