Γενικά

11 Αυγούστου 2014 08:35

Κουκουλόπουλος : «Δε θα την πληρώσουν οι αγρότες, θα αποζημιωθούν»

Διαβεβαίωση ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν από το πλήγμα που προκαλεί το ρωσικό εμπάργκο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

-

Από το Πρωινό του Αντ1 διαβεβαίωσε ο κ. Κουκουλόπουλος τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν για τη χαμένη από το ρωσικό εμπάργκο παραγωγή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να εξαιρεθεί το ροδάκινο, που είναι στην κορύφωση της παραγωγής του, μιας και η ακριβής λίστα των προϊόντων δεν έχει ανακοινωθεί από τη χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρξει λύση σε πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο, ο ίδιος, επανέλαβε ότι «δε θα υπάρξει καμία συνέπεια για τους παραγωγούς», οι οποίοι θα «αποζημιωθούν».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Αγροτών Βελβεντού, περιγράφοντας την έκταση του προβλήματος που αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει ο κλάδος του, η εσωτερική και οι ευρωπαϊκές αγορές είναι κορεσμένες, με αποτέλεσμα η Ρωσία είτε άμεσα είτε έμμεσα να απορροφά σχεδόν το 40% της παραγωγής ροδάκινου και ακτινιδίου.

Στην περίπτωση που τα προϊόντα δεν πάνε στη Ρωσία, ο κ.Κουκουλόπουλος, σημείωσε ότι θα διανεμηθούν σε κοινωνικές ομάδες και φορείς που τα έχουν ανάγκη, όπως σε νοσοκομεία, στρατόπεδα, ευπαθείς ομάδες, κτλ. Ωστόσο πρόκειται για μία διαδικασία η οποία ακόμα και για να σχεδιαστεί θα πρέπει να έχει γίνει γνωστό για τι ποσότητα προϊόντων πρόκειται, κάτι το οποίο στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)