Δικαιοσύνη

08 Αυγούστου 2014 16:40

Αποφυλακίζεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Την αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις Εφέτες Ειδικές Ανακρίτριες  για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο οποίος αφήνεται ελεύθερος με βούλευμα. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είχε απολογηθεί στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της απολογίας του είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας είχαν διατάξει την προσωρινή του κράτηση με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική της δράση.

Σύμφωνα με το συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος θα βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού την ερχόμενη Δευτέρα.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)