Γενικά

08 Αυγούστου 2014 08:48

Αγρότες: «Αν δεν βρεθεί λύση με την Ρωσία, καταστραφήκαμε»

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Ελλάδας από το εμπάργκο που έθεσε η Ρωσία στα διατροφικά προϊόντα.

-

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς προϊόντων της χώρας έχουν «φουντώσει» από το εμπάργκο που έθεσε χθες η Μόσχα, το οποίο υποστήριξε πως θα τηρηθεί για έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος των Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μιλώντας στο Πρωινό του Αντ1 υπογράμμισε ότι «Το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ Ελλάδας- Ρωσίας, αλλά Ευρωπαϊκής΄Ενωσης – Ρωσίας και εκεί είναι που θα πρέπει να δούμε την κοινοτική αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, κ.Χαλκίτης, περιγράφοντας την κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος του.

«Αν δε βρεθεί λύση με τη Ρωσία καταστραφήκαμε» είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε πρακτικά τα όσα προκύπτουν από το εμπάργκο

Οι αγρότες της Βέροιας δίνουν το 60% στη ρωσική αγορά, πρόκειται για ευπαθή προϊόντα, που δεν έχουν διάρκεια ζωής. Δεν μπορούν να διατηρηθούν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)