Αστυνομικό Δελτίο

20 Ιουλίου 2014 11:00

Ο Μαζιώτης στον Κορυδαλλό αλλά οι συνεργάτες του έξω

Σε ειδικό χώρο στο θεραπευτήριο του Κορυδαλλού κρατείται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ οι συνεργάτες του, οι γιάφκες και το αυτοκίνητό του, αναζητούνται.

-

Με δική του ευθύνη μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο των φυλακών Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης. Ο συλληφθείς είχε προηγουμένως αρνηθεί να απολογηθεί στο χώρο του νοσοκομείου στον 27ο ανακριτή, που είχε πάει στον Ευαγγελισμό για αυτόν το λόγο. Αρνήθηκε να παραλάβει στον ίδιο χώρο το κατηγορητήριο για τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι, όπως και τις προηγούμενες αποφάσεις του Εφετείου, οι οποίες τον έχουν καταδικάσει σε 50 συνολικά χρόνια κάθειρξης για προηγούμενα αδικήματα που έχει διαπράξει. Η απολογία του θα γίνει τη Δευτέρα, μετά από σχετική προθεσμία που έλαβε.

Η μόνη απόκριση που έδωσε στον ανακριτή, στον οποίο δεν δέχτηκε καν να πει το όνομά του, ήταν ότι επαγγέλλεται «επαναστάτης». Στη συνέχεια μεταφέρθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο, για τυπικούς λόγους και από εκεί στον Κορυδαλλό.

Οι έρευνες στο διαμέρισμά του συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάτι αξιοσημείωτο στο χώρο, εκτός των ρούχων που φόραγε στη διάπραξη ληστειών και μία θήκη όπλου που εικάζεται ότι μπορεί να ανήκει σε αυτό που είχε πάνω του κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Τέταρτη.

Αυτό που κυρίως αναζητούν οι αρχές στην Υψηλάντου, είναι τα στοιχεία με τα οποία έχει το αυτοκίνητο ο Μαζιώτης, αφού μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ενοικίαση κάποιου άλλου χώρου, γιάφκας, στην περίπτωση που έχει νοικιαστεί με τα ίδια. Τόσο το αυτοκίνητο, όσο και κάποιος χώρος στον οποίο είναι τυχόν αποθηκευμένος εξοπλισμός δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στο σπίτι όμως δεν έχει βρεθεί κανένα προσωπικό στοιχείο. Ούτε σταθερό, ούτε κινητό τηλέφωνο, παρά μόνο ένα εκτυπωτικό μηχάνημα.

Οι συνεργοί

Η Πόλα Ρούπα, όπως και το «αρχιπαλίκαρο» του Μαζιώτη, ο Γιώργος Πετρακάκος παραμένουν ασύλληπτοι.

Για την πρώτη διενεργούνται έρευνες που επικεντρώνονται στον τόπο καταγωγής της, την Καλαμάτα, από τον οποίο και προσήχθησαν η μητέρα και η αδελφή της. Η Ρούπα εξαφανίστηκε από το Μαρούσι, μαζί με τον 4χρονο γιο της, αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της. Έχει γίνει σαφές ότι η γυναίκα που κρατά ηγετικό ρόλο στον Επαναστατικό Αγώνα, δε θυμίζει σε τίποτα στην εξωτερική της εμφάνιση αυτήν που είχε το 2012, οπότε και είχε δραπετεύσει. Πρόκειται για μία πολύ πιο αδύνατη με ξανθά μαλλιά, μέχρι τον ώμο, παρουσία.

Οι έρευνες για τον Πετρακάκο εστιάζονται στη Φθιώτιδα, όπου διατηρεί κατοικία. Το πατρικό του στην Αγία Παρασκευή έχει ήδη ελεγχθεί και εντοπίστηκε σε αυτό ένα όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε.

Τα στοιχεία του 35χρονου καταζητούμενου, όπως και η φωτογραφία της ταυτότητάς του, με έτος έκδοσης το 2007, δόθηκαν το Σάββατο στη δημοσιότητα από την αστυνομία, με εντολή Εισαγγελέα.

Ο Πετρακάκος φέρεται να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ Μαζιώτη και Παλαιοκώστα, αφού πριν περάσει στην τρομοκρατική οργάνωση του δεύτερου είχε συμμετάσχει σε ποινικά αδικήματα συνδεδεμένα με τον νούμερο ένα καταζητούμενο της Ελλάδας. Παλαιοκώστας και Μαζιώτης άλλωστε είχαν μοιραστεί το ίδιο κελί στον Κορυδαλλό, όπου κρατούνταν και οι δύο στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η συμμετοχή του Πετρακάκου σε ενέργεια της ομάδας Παλαιοκώστα είχε πιστοποιηθεί το 2008, όταν ο 35χρονος σήμερα είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές στη Χαλκιδική για την εμπλοκή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά, για την οποία είχε κλέψει αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για τον Γιώργο Πετρακάκο συμμετείχε σε δύο ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη.

Ακόμα τρεις από τους συνεργούς του συλληφθέντα Μαζιώτη αναζητούνται, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί ή δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία τους. Οι φωτογραφίες τους, ωστόσο, από ληστείες μαζί του, στις οποίες είναι μεταμφιεσμένοι, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με την ίδια απόφαση όπως και για τον Πετρακάκο.

Θα υπάρξει νέο χτύπημα;

Αυτό που φοβούνται οι Αρχές, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, είναι τρομοκρατικό χτύπημα από τα εναπομείναντα  στην κοινωνία μέλη της οργάνωσης.

Η ανησυχία στηρίζεται σε ανάλογα χτυπήματα που είχαν γίνει το 2010, μετά τη σύλληψη Μαζιώτη και την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, με την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο γραφείο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε στοιχίσει τη ζωή του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη και η οποία συνδέθηκε με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Μία δεύτερη επίθεση εναντίον αστυνομικών στόχων στην Πανόρμου είχε τότε αποφευχθεί.

Η προσοχή τώρα εφίσταται, στο ποιος θα δράσει γρηγορότερα, η «τέταρτη γενιά αντάρτικου πόλεως» ή η αστυνομία, η οποία προσπαθεί να τους προλάβει.

Το κουβάρι της τρομοκρατίας άλλωστε που ξετυλίγεται μπορεί να προκαλέσει και ρήγμα στον ιστό του συστήματος υποστήριξης μεταξύ καταζητούμενων τρομοκρατών και να φέρει στην επιφάνεια και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτο μέλημα της Αντιτρομοκρατικής είναι ο εντοπισμός του οπλοστασίου του Επαναστατικού Αγώνα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)